Šiuo padažų galite gardinti įvairias salotas, tiekti su blynais, avinžinių kepsneliais, pagardinti mėsos patiekalus.
Česnakinis gražgarsčių padažas recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 2 min.
Iš viso 7 min.
Kategorija Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 5 porcijos
Porcijoje 81 kcal

Ingredientai
  

  • 80 g gražgarsčių
  • 40 g alyvuogių aliejaus
  • 30 g citrinos sulčių
  • 20 g svogūnų laiškų
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 a.š. mielių dribsnių
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Visus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 81kcal (4%)Angliavandeniai: 2gBaltymai: 1gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gNatris: 13mgKalis: 89mg (4%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 420µg (53%)Vitaminas B6: 0.03mg (2%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 31µg (41%)Kalcis: 31mg (4%)Varis: 0.02mg (2%)Folio rūgštis: 19µg (10%)Geležis: 0.4mg (3%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 9mg (2%)Fosforas: 12mg (2%)Selenas: 0.2µgCinkas: 0.1mg (1%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Užkandžiai
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta
4.2 5 votes
Patiko? Įvertinkite!