Šis marinatas tinkamas tiek vištienai, tiek kalakutienai. Taip marinuotą vištieną galite kepti grilyje ar orkaitėje.
Česnakų marinatas su sojos padažu paukštienai recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 2 val.
Iš viso 2 val. 10 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 236 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g vištienos filė

Marinatui:

  • 4 skiltelių česnako traiškyto
  • 1 v. š. kalendros sėklų
  • 1/2 v. š. sojos padažo mažos natrio koncentracijos – druska 8,1%
  • 1/4 v. š. juodųjų pipirų geriausia šviežių

Paruošimas
 

  • Sutriname česnaką, kalendrų sėklas ir pipirus į vientisą masę (grūstuve arba trintuvu).
  • Gerai sumaišome gautą masę su sojos padažu.
  • Supilame mišinį į plastikinį maistui skirtą maišelį.
  • Įdedame į maišelį filė ir marinuojame mažiausiai 2 valandas, geriausiai visą naktį.
  • Praėjus marinavimo laikui, išimame filė išmaišelio ir iškepame grilyje.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 236kcal (12%)Angliavandeniai: 4gBaltymai: 20gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gTransriebalai: 1gCholesterolis: 75mgNatris: 323mgKalis: 264mg (13%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 145µg (18%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 44mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 7µg (4%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 33mg (9%)Fosforas: 173mg (25%)Selenas: 16µg (29%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Augalinis
Gaminimo būdas: Šviežia
Nuotraukos autorė Armina Bnank
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!