Šis desertas puikiai atgaivins karštą vasaros dieną. Greitai pagaminsite, beliks tik palaukti kol sustings.
Gaivus desertas su braškėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 1 l kefyro
- 400 ml grietinėlės 35% riebumo
- 150 g braškių
- 30 g želatinos
- 3 v. š. cukraus
Paruošimas
- Želatiną užpilame šaltu vandeniu, paliekame išbrinkti.
- Išbrinkusią želatiną kaitiname, kol ištirpsta ir paliekame šiek tiek atvėsti.
- Grietinėlę kaitiname su cukrumi, kol jis ištirpsta.
- Į grietinėlę supilame želatiną, išmaišome, paliekame trumpam atvėsti.
- Į pravėsusią masę pilame kambario temperatūros kefyrą, išmaišome.
- Dedame uogas ir paruoštą masę kelioms valandoms įdedame į šaldytuvą.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 191kcal (10%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 6gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 9gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 56mgNatris: 61mgKalis: 45mg (2%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 662µg (83%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas D: 34µg (680%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 129mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 5µg (3%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 5mg (1%)Fosforas: 25mg (4%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Dileta Aleksandravičienė