Jie turi vertingų medžiagų: skaidulų, kalio, magnio, vitaminų B6, K, A ir C. Dėl savo skonio ir struktūros yra vertingas produktas, tinkantis daugybėje receptų kaip pusryčiams, vakarienei taip ir užkandžiams.
Grikių košė pagardinta kokoso aliejuje keptu baklažanu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 70 g baklažanų
- 40 g pomidorų
- 40 g grikių
- 30 g bolivinės balandos
- 30 g raudonojo svogūno
- 1 a.š. kokosų aliejaus
- brokolio daigų pagal skonį
Paruošimas
- Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
- Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
- Baklažanus ir svogūnus supjaustome, pakepiname ant kokosų aliejaus.
- Iškepus daržovėms, pašildome pomidorus.
- Paruoštas daržoves dedame ant košės, pagardiname daigais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 319kcal (16%)Angliavandeniai: 57gBaltymai: 11gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 9mgKalis: 674mg (34%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 691µg (86%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 71µg (95%)Kalcis: 44mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 100µg (50%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 171mg (46%)Fosforas: 313mg (45%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Sabina Sate