Jie turi vertingų medžiagų: skaidulų, kalio, magnio, vitaminų B6, K, A ir C. Dėl savo skonio ir struktūros yra vertingas produktas, tinkantis daugybėje receptų kaip pusryčiams, vakarienei taip ir užkandžiams.
Grikių košė pagardinta kokoso aliejuje keptu baklažanu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 1 d
Gaminimas 15 min.
Iš viso 1 d 15 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 319 kcal

Ingredientai
  

  • 70 g baklažanų
  • 40 g pomidorų
  • 40 g grikių
  • 30 g bolivinės balandos
  • 30 g raudonojo svogūno
  • 1 a.š. kokosų aliejaus
  • brokolio daigų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
  • Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
  • Baklažanus ir svogūnus supjaustome, pakepiname ant kokosų aliejaus.
  • Iškepus daržovėms, pašildome pomidorus.
  • Paruoštas daržoves dedame ant košės, pagardiname daigais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 319kcal (16%)Angliavandeniai: 57gBaltymai: 11gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 9mgKalis: 674mg (34%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 691µg (86%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 71µg (95%)Kalcis: 44mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 100µg (50%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 171mg (46%)Fosforas: 313mg (45%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Low Calorie
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Sabina Sate
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!