Grikių košė su šviežiu kopūstu

Dar viena kombinacija (bent jau man), kuri mane nustebino - grikiai su šviežiu kopūstu. Buvo labai skanu. Naudojau mėlyną kopūstą (nors recepte baltagūžis), rašo nuotraukos autorė Jolanta Kardelytė. Ačiū, kad dalinatės. Recepto autorė Aistė Švetkauskė.
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Išeiga 1
Kalorijos 478 kcal

Ingredientai
  

  • 95 g grikių kruopos
  • 100 g avokadas
  • 100 g kopūstas (baltagūžis)
  • druska (pagal skonį)

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname grikių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  • Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
  • Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Pagamintą grikių košę pagardiname avokadu ir kopūstu. Skanaus.

Maistinė vertė

Kalorijos: 478kcal
Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!