
Dar viena košės kombinacija – grikiai su šviežiu kopūstu. Labai skanus variantas. Išmėginkite.
Grikių košė su šviežiu kopūstu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g avokado
- 100 g kopūsto baltagūžio
- 95 g grikių kruopų
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Vakare perplauname grikių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą grikių košę pagardiname avokadu ir kopūstu. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 255kcal (13%)Angliavandeniai: 41gBaltymai: 8gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 32mgKalis: 546mg (27%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 122µg (15%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 23mg (29%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 49µg (65%)Kalcis: 35mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 76µg (38%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 130mg (35%)Fosforas: 204mg (29%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Aistė Švetkauskė. Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė