Bet kurios rūšies sūrio sudėtyje gausu vitamino A. Jis būtinas odos, plaukų ir nagų grožiui. Vitaminas B, kurio sūryje taip pat daug, svarbus nervų sistemai. Tadšis pieno produktas rekomenduojamas sergantiesiems nervų sistemos ligomis, stresą patiriantiems, protinį darbą dirbantiems žmonėms.
Grilyje keptas saldaus pieno varškės sūris
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 120 g saldaus pieno varškės sūrio
- 1 morkos
- 70 g poro
- saujos salotų
- 2 a.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
- 0,5 a.š. lydyto sviesto
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- sezamo sėklų pagal skonį
Paruošimas
- Morkas supjaustome norimo dydžio juostelėmis, žiedais supjaustome porą.
- Grilių įkaitiname, patepame lydytu sviestu ir dedame gabalėliais pjaustytą sūrį kepti (galima kepti ir paprastoje keptuvėje). Kepame po keletą minučių iš abiejų pusių.
- Į lėkštę klojame salotų lapus, dedame morkas, porų gabaliukus (porą galima ir šiek tiek termiškai apdoroti), ant viršaus apkeptą sūrį, gardiname šviežiai spaustomis citrinos sultimis, aliejumi, druska, pipirais ir sezamo sėklomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 493kcal (25%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 19gRiebalai: 38gSočiosios riebalų rūgštys: 20gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.1gCholesterolis: 85mgNatris: 142mgKalis: 354mg (18%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 11427µg (1428%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 16mg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 44µg (59%)Kalcis: 678mg (85%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 63µg (32%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 42mg (11%)Fosforas: 73mg (10%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta