Veršienos mėsa yra ne tik labai skani, ji labai sveika, naudinga, neriebi ir nekaloringa, bei lengvai virškinama. Poodinių riebalų beveik nėra, kauluose yra daug kolageno. 
Grilyje kepti česnakiniai veršienos šonkauliai recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 55 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 487 kcal

Ingredientai
  

  • 250 g veršienos šonkaulių
  • 3 skiltelių česnako
  • druskos pagal skonį
  • raudonėlio pagal skonį

Salotoms:

  • 200 g cukinijos
  • 2 a.š. obuolių acto
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus
  • kokosų cukraus pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • raudonėlio pagal skonį

Paruošimas
 

  • Česnaką sutriname.
  • Šonkaulius įtriname česnaku ir ir pieskoniais, paliekame 1-2 val. pasimarinuoti.
  • Paruoštus šonkaulius kepame grilyje apie 20 min. iš abiejų pusių
  • Specialia pjaustykle iš cukinijos padarome spagečius.
  • Sumaišome su actu, alijumi ir priskoniais, paliekame skoniams susidraugauti.
  • Iškeptus šonkaulius tiekiame su cukinijos spagečiais ar mėgstamomis salotomis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 487kcal (24%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 50gRiebalai: 28gSočiosios riebalų rūgštys: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 198mgNatris: 309mgKalis: 1304mg (65%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 404µg (51%)Vitaminas B6: 2mg (143%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 37mg (46%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 26µg (35%)Kalcis: 81mg (10%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 81µg (41%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.5mg (25%)Magnis: 95mg (25%)Fosforas: 579mg (83%)Selenas: 22µg (40%)Cinkas: 6mg (60%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: Grilis
Recepto ir nuotraukos autorė Ernesta Bazarauskienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!