Nuotraukos istorija. Jos autorė Facebook grupėje pasidalino prašymu pasidalinti įdarytų kiaušinių su baklažanais ir naminiu majonezu nuotraukomis. Prisipažinsiu, perskaičiau postą, atsiverčiau receptą. Receptas pagal sudėtingumą – 0, na gal 0.5 balo iš 10. Produktai paprasti ir skanūs. Tačiau prisipažinsiu – labai tingėjau terliotis su naminio majonezo gaminimu. Gal net tiek tingėjau, kiek išsigandau, nes nesu jo dariusi namie. Terliotis dabar, o jeigu nepavyks? – pagalvojau. Visi produktai bus sugadinti, keliaus į šiukšlinę… Ne, ne, ne… Ir dar kartelį ne! Maisto be reikalo nemėtysiu! Pasąmonėje ''prasukau šią idėją'' ir pasitarusi su savimi nusprendžiau šios minties atsisakyti. Taigi vienu klavišo paspaudimu išjungiau receptą, užverčiau tinklalapį ir apie tai paprasčiausiai pamiršau. Pamiršau, bet trumpam, kol šįryt važiuodama į darbą pamačiau bičiulės, komentarą, kuris paskatino pabandyti ir pagaminti tuos įdarytus kiaušinius. Juk baklažanai – mano viena iš mylimiausių daržovių. Na taip, tikrai! O kaip pasakyti NE – jiems, baklažanams, todėl ''pasirašiau avantiūrai'' ir labai tuo džiaugiuosi. Kiaušinių skonis – pasakiškas! Mano vyresnėlis, stebėdamas visą gaminimo procesą, ir, užuosdamas tuos nuostabius kvapus tvyrančius virtuvėje, sėdėjo sukandęs dantis ir paslapčiomis laukė, kol kiaušiniai gražiai nutūps ant lėkštutės ir pasiruoš fotosesijai. Vis laukė ir stebėjo, kol nedrąsiai išlemeno: „Mama, ar galėsiu paragauti?“ Žinant jo žemaitišką užsispyrimą ir nenorą išbandyti naujus skonius – likau nustebinta ir net nedvejodama sutikau. Išsirinko fotogeniškiausią kiaušinį. Paragavo… Pirmas kąsnis buvo trupinio didumo. Antras, su dideliu mano paskatinimu – kiek didesnis. Ir tik žiūriu, kad mano vakarienė tirpsta… Nyksta… Soti būsiu pasižiūrėjus į padarytą nuotrauką… Būtų linksma, jeigu ne graudu. Bet ko tik nepadarysi dėl vaikų…. Kas susigundysite pasigaminti, norėčiau parašyti keletą pastebėjimų:
1. Recepte rekomenduojamas naminis majonezas – jis čia nebūtinas. Skanu ir be jo!
2. Česnaką bei čili pipirą kepiau kartu su baklažanu, švelnesniam skoniui, nors receptas rekomenduoja dėti termiškai neapdorotus produktus.
Ir paskutinis patarimas numeris 3 – iš karto gaminkite keletą porcijų. Vienos neužteks, o jeigu kas atims – tai naktį ramiai negalėsite miegoti! Sapnuosite šiuos nuostabaus skonio kiaušinius.
Įdaryti kiaušiniai su baklažanu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 284 kcal

Ingredientai
  

  • 80 g kiaušinių
  • 60 g baklažano
  • 10 g lydyto sviesto
  • 10 g majonezo naminio
  • 5 g česnako
  • 2 g druskos
  • 2 g pipirų maltų
  • 1 g čili pipiro

Paruošimas
 

  • Išverdame kiaušinius, juos nulupame, perpjauname pusiau, išimame trynius.
  • Smulkiai supjaustome kubeliais baklažaną, keletą minučių pakepame ant lydyto sviesto.
  • Sumaišome baklažaną su tryniais, įdedame naminio majonezo.
  • Į masę įdedame druskos, maltų pipirų, trinto česnako, čili pipiro.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 284kcal (14%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 11gRiebalai: 24gSočiosios riebalų rūgštys: 9gCholesterolis: 323mgNatris: 1043mgKalis: 248mg (12%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 978µg (122%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 23µg (31%)Kalcis: 45mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 51µg (26%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 18mg (5%)Fosforas: 173mg (25%)Selenas: 25µg (45%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!