Prie pudingo galime patiekti kavą su augaliniu (migdolų ar kokosų) pienu ir ledukais. Skanu ir gaivu!
Ispaninio šalavijo pudingas su uogomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 ml kokosų pieno
- 30 ml ispaninio šalavijo sėklų chia
- 3 v. š. graikiško jogurto
- 2 v. š. varškės
- 10 g šilauogių
- 10 g braškių
- 0,5 a. š. cinamono
- 0,5 a. š. kokosų drožlių
Paruošimas
- Ispaninio šalavijo (chia) sėklas užpilame kokosų pienu ir brinkiname mažiausiai 3 valandas, o geriausia per naktį šaldytuve.
- Braškes nuplauname ir supjaustome riekelėmis.
- Brinkintas sėklas sluoksniuojame su varške, graikišku jogurtu, uogomis.
- Viršų pabarstome cinamonu ir kokosų drožlėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 150kcal (8%)Angliavandeniai: 5gBaltymai: 5gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 9gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 8mgNatris: 58mgKalis: 137mg (7%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 7µg (1%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 123mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 10µg (5%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 44mg (12%)Fosforas: 117mg (17%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Vilija Petreikienė