Mėsos virškinimą pagerina šalia valgomos šviežios daržovės. O jei valgome jautieną be jų tiesiog neįmanoma. Šviežiose daržovėse esantis vitaminas C ypatingai pagerina geležies pasisavinimą.
Pietums ar vakarienei puikiai tiks mums įprasti kotletai paruošti kitaip. Maltos mėsos be reikalo baidomės, nes ji geriau pasisavinama nei filė. Taigi toks maistas tinka ne tik vaikams.
Mano siūlomu būdu paruošta mėsa puikiai tiks ne tik šeimos stalui, bet ir svečiams pavaišinti. Kotletus gaminame be džiūvėsėlių ar baltos duonos. Vietoje jų naudojame trintas su bulvių tarka daržoves: kopūstus, morkas ar saliero šaknį. Konkrečiai šioje nuotraukoje jautienos keksiukai gaminti su raudonu kopūstu, kurio kitą dalį panaudojome salotoms. Santykis mėsos ir daržovių 1:2 ar 1:1.
Jautienos kotletus kepame ne keptuvėje, o orkaitėje keksiukų formose. (Detalus mėsos keksiukų receptas). Atrodo puikiai, skanu, prie viryklės stovėti nereikia ir riebalų kepimui „sutaupome“.
Šalia pateiktos šaltajam sezonui ypatingai tinkamos ropių, kaliaropės ir raudonojo kopūsto salotos.
Skanaus visiems!

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!