
Cukinijų patiekalai ypač tiks norintiems išlaikyti dailias kūno formas. Ši daržovė labai nekaloringa, ją galima valgyti neribotais kiekiais.
Nevirta balta mišrainė
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 60 g morkų, šviežių
- 50 g cukinijos, šviežios
- 40 g agurko, šviežio
- 50 g raugintų agurkų
- 25 g šaldytų žirnelių
- 10 g anakardžio riešutų
- 10 g citrinos sulčių
- 1 a.š. sėmenų aliejaus, tinka ir alyvuogių
- skiltelės česnako
- kario arba ciberžolės
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Žirnelius atšildome ir nusausiname.
- Supjaustome daržoves žirnių dydžio kubeliais ir sudedame į dubenį.
- Į maišytuvą sudedame nuplautus anakardžio riešutus, druską, česnaką, karį (arba ciberžolę), supilame citrinos sultis, aliejų ir vandenį. Viską gerai išmaišome (padažo tirštumą reguliuojame vandensir riešutų santykiu). Gaminame anakandžių majonezą. Įprastai gaminame didesnį kiekį majonezo (laikome šaldytuve kelias dienas), esant reikalui keičiame veganiniu sojos majonezu arba natūraliu jogurtu su garstyčiomis bei druska.
- Ant supjaustytų daržovių supilame paruoštą padažą.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 170kcal (9%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 3gNatris: 492mgKalis: 585mg (29%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 10458µg (1307%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 33µg (44%)Kalcis: 77mg (10%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 55µg (28%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 63mg (17%)Fosforas: 148mg (21%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Joana B.
Labai labai gera mišrainė! ir nepatingėkit to anakradžių majonezo pasidaryt! super!!!
Ačiū recepto autorei už mišrainę. Labai man patiko. Dariau su susidomėjimu ir ar tikrai ji bus panaši į baltąją mišrainę. Ši mišrainė bus mano naujų metų atradimas. Ačiū dar kartą. Išbandyti verta ir dar svarbu, kad tai nėra sudėtinga. Planuoju pateikti šią mišrainę svečiams.
Super mišrainė :)