Cukinijų patiekalai ypač tiks norintiems išlaikyti dailias kūno formas. Ši daržovė labai nekaloringa, ją galima valgyti neribotais kiekiais.
Nevirta balta mišrainė recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 170 kcal

Ingredientai
  

  • 60 g morkų, šviežių
  • 50 g cukinijos, šviežios
  • 40 g agurko, šviežio
  • 50 g raugintų agurkų
  • 25 g šaldytų žirnelių
  • 10 g anakardžio riešutų
  • 10 g citrinos sulčių
  • 1 a.š. sėmenų aliejaus, tinka ir alyvuogių
  • skiltelės česnako
  • kario arba ciberžolės
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Žirnelius atšildome ir nusausiname.
  • Supjaustome daržoves žirnių dydžio kubeliais ir sudedame į dubenį.
  • Į maišytuvą sudedame nuplautus anakardžio riešutus, druską, česnaką, karį (arba ciberžolę), supilame citrinos sultis, aliejų ir vandenį. Viską gerai išmaišome (padažo tirštumą reguliuojame vandensir riešutų santykiu). Gaminame anakandžių majonezą. Įprastai gaminame didesnį kiekį majonezo (laikome šaldytuve kelias dienas), esant reikalui keičiame veganiniu sojos majonezu arba natūraliu jogurtu su garstyčiomis bei druska.
  • Ant supjaustytų daržovių supilame paruoštą padažą.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 170kcal (9%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 3gNatris: 492mgKalis: 585mg (29%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 10458µg (1307%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 33µg (44%)Kalcis: 77mg (10%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 55µg (28%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 63mg (17%)Fosforas: 148mg (21%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto autorė Joana B.
1.5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!