Porcijos kiekis: 1, Kcal 194
Balta mišrainė – sudėtinės dalys:
60 g šviežių vidutinio dydžio morkų
40 g šviežio agurko
50 g šviežios cukinijos
25 g šaldytų žirnelių
50 g raugintų agurkų
10 g anakardžio riešutų
3 g česnakų
0,5 g kario arba ciberžolės
10 g citrinos sulčių
7 g šaukštas šalto spaudimo aliejaus (geriausia sėmenų)
0,5 g druskos

Balta mišrainė – gaminimo žingsniai:
1.  Žirnelius atšildome ir nusausiname.
2. Supjaustome daržoves žirnių dydžio kubeliais ir sudedame į dubenį.
3. Į maišytuvą sudedame nuplautus anakardžio riešutus, druską, česnaką,
karį (arba ciberžolę), supilame citrinos sultis, šalto spaudimo aliejų
ir vandenį. Viską gerai išmaišome (padažo tirštumą reguliuojame vandens
ir riešutų santykiu). Gaminame anakandžių majonezą. Įprastai gaminame didesnį kiekį majonezo (laikome šaldytuve kelias dienas), esant reikalui keičiame veganiniu sojos majonezu arba natūraliu jogurtu su garstyčiomis bei druska.
4. Ant supjaustytų daržovių supilame paruoštą padažą.

Recepto autorė – portalo skaitytoja Joana B.