Šie ryžiai pasižymi sodria juoda spalva. Būtent čia ir slypi antocianinai-antioksidantai, padedantys kovoti su ląstelių senėjimu, širdies, kraujotakos irakių ligomis.
Juodųjų ryžių košė su avokado ir cukinijos pagardu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 50 g juodųjų ryžių
- 40 g cukinijos
- 0,5 avokado
- 0,5 skiltelės česnako
- 1 Tahini pastos
- 0,5 a.š. citrinos sulčių
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
- Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
- Kol kruopos brinksta avokadą sutriname šakute, kartu sudedame sutarkuotą cukiniją, tarkuotą česnaką, tahinį bei kitus priedus ir sumaišome.
- Paruoštą masę tiekiame su ryžiais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 360kcal (18%)Angliavandeniai: 49gBaltymai: 7gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 11gNatris: 53mgKalis: 714mg (36%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 228µg (29%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 18mg (23%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 24µg (32%)Kalcis: 33mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 103µg (52%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 109mg (29%)Fosforas: 243mg (35%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė