Šie ryžiai pasižymi sodria juoda spalva. Būtent čia ir slypi antocianinai-antioksidantai, padedantys kovoti su ląstelių senėjimu, širdies, kraujotakos irakių ligomis.
Juodųjų ryžių košė su avokado ir cukinijos pagardu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 1 d
Gaminimas 20 min.
Iš viso 1 d 20 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 360 kcal

Ingredientai
  

  • 50 g juodųjų ryžių
  • 40 g cukinijos
  • 0,5 avokado
  • 0,5 skiltelės česnako
  • 1 Tahini pastos
  • 0,5 a.š. citrinos sulčių
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
  • Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
  • Kol kruopos brinksta avokadą sutriname šakute, kartu sudedame sutarkuotą cukiniją, tarkuotą česnaką, tahinį bei kitus priedus ir sumaišome.
  • Paruoštą masę tiekiame su ryžiais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 360kcal (18%)Angliavandeniai: 49gBaltymai: 7gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 11gNatris: 53mgKalis: 714mg (36%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 228µg (29%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 18mg (23%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 24µg (32%)Kalcis: 33mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 103µg (52%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 109mg (29%)Fosforas: 243mg (35%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!