Dauguma tyrimų rodo, kad 2-8 savaites vartojant saikingais kiekiais kakavos produktus, žmonėms, sergantiems aukštu kraujospūdžiu, rodmenys gali sumažėti. O kas būtų pakeitus mitybą? Teigiama, kad kakava gerina ir žarnyno sveikatą, mažina stresą.
Kakavinis bananų ir sausainių desertas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 400 g graikiško jogurto
- 400 g avižinių sausainių, becukrių
- 100 ml pieno
- 3 bananų, gerai prinokusių
- 3 v.š. nerafinuoto cukraus
- 3 v.š. kakavos
- 40 g juodojo šokolado
- 10 g želatinos (100 ml vandens ištirpinti)
Paruošimas
- Želatiną ištirpiname vandenyje.
- Kartu supilame jogurtą, kakavos miltelius, pieną ir cukrų. Ant lengvos kaitros tolygiai išmaišome (neužvirti!).
- Pasirinktoje formoje dedame sluoksnį sausainių, ant viršaus supjaustytus bananus.
- Užpilame dalį kremo.
- Vėl dedame sluoksnį sausainių ir bananų, vėl užpilame kremu.
- Dedame kelioms valandoms į šaldytuvą sustigti.
- Sustingus visam desertui apšlakstome tirpintu šokoladu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 187kcal (9%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 5gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 0.4gTransriebalai: 0.002gCholesterolis: 21mgNatris: 88mgKalis: 159mg (8%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 27µg (3%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 0.04mgVitaminas K: 0.3µgKalcis: 42mg (5%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 7µg (4%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 20mg (5%)Fosforas: 60mg (9%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 0.3mg (3%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Greta Jurgelėnė