Pagrindinis avižose tirpių skaidulų tipas yra beta-gliukanas, kuris buvo išsamiai ištirtas, siekiant padėti sulėtinti virškinimą, padidinti sotumą ir slopinti apetitą.
Kapotos avižos su riešutų sviesu ir cinamonu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 80 g avižų kruopų, tinka ir kapotos ir viso grūdo
- 2 a.š. riešutų kremo
- 0,5 a.š. cinamono
Paruošimas
- Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
- Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
- Paruoštą košę gardiname riešutų kremu ir cinamonu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 365kcal (18%)Angliavandeniai: 57gBaltymai: 13gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 7mgKalis: 349mg (17%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 3µgVitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 0.04mgVitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 56mg (7%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 34µg (17%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 3mg (150%)Magnis: 128mg (34%)Fosforas: 362mg (52%)Selenas: 24µg (44%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė