Riebi jūrinė žuvis, pavyzdžiui, silkė, skumbrė, lašiša suteikia omega 3 riebalų rūgščių, kurių mums ypač reikia, nes pats organizmas negali jų pasigaminti. Omega 3 yra labai svarbios imunitetui, nes padeda apsisaugoti nuo uždegimų, širdies ir kraujagyslių ligų.
Karštos lašišos salotos su griežčiais, smidrais ir kininiu bastučiu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g griežčio
- 100 g kininio bastučio
- 90 g lašišos filė
- 70 g paprikos
- 50 g smidrų
- 30 g svogūno, mėlynojo
- 1 skiltelės česnako
- 2 a.š. alyvuogių aliejaus
- druskos, pagal skonį
- kumino, pagal skonį
- kalendros, pagal skonį
Paruošimas
- Griežtį supjaustome kubeliais, paskaniname prieskoniais, apšlakstome aliejumi ir dedame į 180 C orkaitę kepti. Kepame, kol gražiai apskrunda, yra kramtomos konsistencijos ir nevirsta koše.
- Į keptuvę dedame kininį bastutį, smidrus, įpilame šlakelį vandens, pagardiname druska ir patroškiname.
- Paprikas, svogūną, česnaką ir lašišą susmulkiname ir dedame kelioms minutėms į orkaitę kartu su kepančiu griežčiu.
- Kai viskas paruošta, dedame į lėkštę ir skanaujame.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 297kcal (15%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 23gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 50mgNatris: 164mgKalis: 1331mg (67%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 7224µg (903%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 166mg (208%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 81µg (108%)Kalcis: 199mg (25%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 175µg (88%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 88mg (23%)Fosforas: 333mg (48%)Selenas: 36µg (65%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaišnoraitė