Omega-3 riebalų rūgštys ir aminorūgštys esančios žuvyje pagerina akių sveikatą ir apsaugo nuo regos suprastėjimo, akių sausėjimo ir nuovargio.
Karštos lašišos salotos su morkomis, brokoliu ir žirneliais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
55 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 311 kcal

Ingredientai
  

  • 300 g lašišos  
  • 2 morkų
  • 60 g brokolio
  • 50 g žirnelių
  • 1 svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • saulėgrąžų daigų pagal skonį
  • lydyto sviesto kepimui
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • čili dribsnių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Keptuvėje keletą minučių pakepiname supjaustytas daržoves.
  • Lašišą supjaustome mažais gabalėliais.
  • Keletą minučių pakepame keptuvėje.
  • Sudedame prieskonius.
  • Daržoves sumaišome su lašiša, pašildome keletą minučių kartu.
  • Gardiname daigais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 311kcal (16%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 33gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 1gCholesterolis: 88mgNatris: 160mgKalis: 1175mg (59%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 10708µg (1339%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 5µg (200%)Vitaminas C: 45mg (56%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 45µg (60%)Kalcis: 75mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 95µg (48%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 71mg (19%)Fosforas: 387mg (55%)Selenas: 57µg (104%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Low Calorie
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta
4.3 3 votes
Patiko? Įvertinkite!