Vakaruose kefyras dėl savo išskirtinių maistinių savybių kartais net pavadinamas supermaistu. Ir išties, tai supergėrimas, savyje sutalpinantis ne tik visas gerąsias pieno maistines savybes, bet ir kur kas daugiau vitamino B bei milžiniškas kolonijas gerųjų bakterijų.
Kefyro desertas su goji uogomis ir ispaninio šalavijo (chia) sėklomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 150 ml kefyro
- 20 g goji uogų
- 2 kivių
- 1 v.š. ispaninio šalavijo sėklų
Paruošimas
- Goji uogos mirkome vandenyje per naktį.
- Ispaninio šalavijo sėklas išmirkiname kefyre apie 3 val.
- Kivius sutriname.
- Ir viską dedame sluoksniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 118kcal (6%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 4gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 9mgNatris: 42mgKalis: 240mg (12%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 217µg (27%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 64mg (80%)Vitaminas D: 30µg (600%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 28µg (37%)Kalcis: 155mg (19%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 20µg (10%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 32mg (9%)Fosforas: 75mg (11%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Natalija Masevičienė
Aciu labai naudinga ir skanu
Super idea!😍