Paprikose gausu antioksidantų, kurie yra susiję su geresne sveikata ir apsauga nuo ligų, tokių kaip širdies ligos. Pavyzdžiui, paprikos yra ypač daug antioksidantų vitaminų, įskaitant vitaminus C, E ir beta karotiną. Taip pat, paprikose tik 31 kcal 100 g, todėl tai puikiai tiks užkandžiams ar garnyrui prie pagrindinio patiekalo.
Keptų saldžiųjų paprikų pesto su kietuoju sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 35 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 5 porcijos
Porcijoje 120 kcal

Ingredientai
  

  • 2 paprikos
  • 1 mėlynojo svogūno
  • 2 v.š. kietojo sūrio
  • 30 g riešutų, tokių kokius mėgstate ar saulėgrąžų sėklų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 3 skiltelių česnako
  • druskos pagal skonį
  • citrinpipirių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Išimame paprikų sėklas.
  • Stambiais gabaliukais supjaustome paprikas ir svogūną.
  • Papriką, svogūnus, česnaką apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame orkaitėje 15-20 min., kol daržovės suminkštės.
  • Riešusus ar sėklas apkepiname sausoje keptuvėje.
  • Iškepus daržovėms visus ingredientus sudedame į smilkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 120kcal (6%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 3gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 3mgNatris: 33mgKalis: 184mg (9%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 1517µg (190%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 63mg (79%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 35mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 29µg (15%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 23mg (6%)Fosforas: 60mg (9%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Nuotraukos ir recepto autorė Raminta
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!