Vištų kiaušinis yra vienintelis maisto produktas, kurio baltymą žmogaus organizmas įsisavina iki 97-98%. Kiaušinio baltymus ypač mėgsta sportininkai dėl puikaus jų pasisavinamumo, taip pat baltyme esančios medžiagos skatina raumenų ląstelių augimą ir apsaugo nuo raumenų pažeidos, vykstančios sporto metu bei dirbant sunkų fizinį darbą.
Kiaušiniai įdaryti avokadu ir špinatais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 213 kcal

Ingredientai
  

  • 180 g kiaušinių 3 vnt
  • 90 g avokado
  • 30 g špinatų
  • 30 g paprikos
  • 2 v. š. citrinos sulčių
  • 0,5 g druskos
  • pipirų pagal skonį
  • svogūno laiškų papuošimui
  • petražolių papuošimui

Paruošimas
 

  • Naminiai kiaušiniai išvirti. Gerai atšaldyti.
  • Avokadas apšlakstytas citrina.
  • Špinatų saują užpilti verdančiu vandeniu, supilti į kiaurasamtį ir iš karto perlieti šaltu vandeniu, gerai nuspausti vandenį nuo jų.
  • Avokadą, špinatus ir kiaušinio trynius sutrinti virtuviniu kombainu iki padažo konsistencijos, berti druskos ir pipirų.
  • Konditeriniu švirkštu užpildomas kiaušinio baltymas.
  • Gėlės papuošimui daromos iš paprikos juostelių, lankelis – svogūno laiškai, šalia petražolės. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 213kcal (11%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 13gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 335mgNatris: 241mgKalis: 478mg (24%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 2428µg (304%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 36mg (45%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 83µg (111%)Kalcis: 71mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 115µg (58%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 36mg (10%)Fosforas: 209mg (30%)Selenas: 28µg (51%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė: Audronė Mackevičienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!