Naminių paukščių – vištų, kalakutų, ančių, žąsų, putpelių kiaušinių sudėtis skiriasi nedaug. Palyginus su vištų kiaušiniais, putpelių kiaušiniai turi daugiau amino rūgščių, geležies, fosforo ir vario, taip pat kai kurių vitaminų, tačiau juose nėra vitaminų D, E, B12.
Kiaušiniai portobello ir moliūgo krepšeliuose
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 70 g sviestinio moliūgo
- 50 g brokolio
- 2 kiaušinių
- 2 portobello grybų
- baltųjų triufelių aliejaus pašlakstyti
- prieskonių mėgstamų, pagal skonį
Salotoms:
- 70 g mėlynojo kopūsto
- 50 g lapinio kopūsto kale
- 1 a. š. citrinos sulčių
- 1 a. š. kanapių aliejaus
- 0,2 g persilado prieskonių
Paruošimas
- Šiek tiek išskobiame portobello grybų vidų.
- Į grybų kepurėles dedame paruoštus sviestinio moliūgo spagečius (sviestinis moliūgas supjaustomas šiaudeliais).
- Į kepurėles įpilame kiaušinį, įdedame po kelis brokolio žiedynus.
- Paruoštus portobello grybus prieskoniuojame ir šauname į +170 C laipsnių orkaitę.
- Kepame, kol baltymai nebėra skysti.
- Iškepus paskaniname baltojo triufelio aliejumi, jeigu turime.
Kol kepa grybai, pasiruošiame salotas:
- Lapinio kopūsto ir mėlynojo kopūsto salotos susmulkinamos, skaninamos citrinos sultimis, persilado prieskonių mišiniu ir kanapių aliejumi.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 214kcal (11%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 10gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 164mgNatris: 99mgKalis: 776mg (39%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 7002µg (875%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 81mg (101%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 220µg (293%)Kalcis: 106mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 83µg (42%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 239mg (34%)Selenas: 30µg (55%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė