Labai greitai paruošiamas ir skanus patiekalas, tarsi balandėliai, tik ruošiami lengviau. Pateikta su tarkuotų burokėlių, rauginto agurko bei svogūno salotomis.
Kopūsto pyragas gamintas orkaitėje (balandėliai lengviau) recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 50 min.
Iš viso 1 val. 10 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 327 kcal

Ingredientai
  

Įdarui:

  • 150 g vištienos ar kitos mėgstamos maltos mėsos
  • 50 g morkos
  • 30 g svogūno
  • 20 ml pomidorų pastos
  • 0,2 g druskos
  • 0,2 g pipirų

Kopūstų pyrago sluoksniams:

  • 250 g kopūsto

Paruošimas
 

  • Kopūstą pasiruošiame kaip įprasta balandėliams. Apverdame ir nuimame lapus.
  • Pasiruošiame mėsą perdengimui. Mėsos faršą sumaišome su įdaro ingredientais: tarkuota morka, pjaustytu svogūnu, pomidorų pasta, druska ir pipirais.
  • Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, tuomet sluoksniuojame: kopūsto lapai, kitas sluoksnis faršas su ingredientais, vėl kopūsto lapai, po to vėl faršas su priedais. Šį pyragą reikia baigti su kopūsto lapų sluoksniu.
  • Jeigu norite, kad kopūstų pyrago paviršius nebūtų labai apkepęs, prieš dedant jį į orkaitę, pridenkite kepimo popieriumi, o likus kokioms 15 – 20 minučių, kepimo popierių nuimkite. Kepame 50 min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 327kcal (16%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 23gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 75mgNatris: 386mgKalis: 1021mg (51%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 14g (56%)Vitaminas A: 9043µg (1130%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 103mg (129%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 200µg (267%)Kalcis: 128mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 129µg (65%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 64mg (17%)Fosforas: 246mg (35%)Selenas: 16µg (29%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!