Labai greitai paruošiamas ir skanus patiekalas, tarsi balandėliai, tik ruošiami lengviau. Pateikta su tarkuotų burokėlių, rauginto agurko bei svogūno salotomis.
Kopūsto pyragas su vištiena recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 50 min.
Iš viso 1 hour 10 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 327 kcal

Ingredientai
  

Įdarui:

  • 150 g vištienos ar kitos mėgstamos liesos maltos mėsos
  • 50 g morkų, pusė vidutinės
  • 30 g svogūno
  • 20 ml pomidorų pastos, jei naudosite tyrę reikės daugiau.
  • 0,2 g druskos
  • 0,2 g pipirų, šviežiai maltų

Kopūstų pyrago sluoksniams:

  • 250 g kopūsto

Paruošimas
 

  • Kopūstą pasiruošiame kaip įprasta balandėliams. Apverdame ir nuimame lapus.
  • Pasiruošiame mėsą perdengimui. Maltą mėsą sumaišome su įdaro ingredientais: tarkuota morka, pjaustytu svogūnu, pomidorų pasta, druska ir pipirais.
  • Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, tuomet sluoksniuojame: kopūsto lapai, kitas sluoksnis malta mėsa su ingredientais, vėl kopūsto lapai, po to vėl malta mėsa su priedais. Šį pyragą reikia baigti su kopūsto lapų sluoksniu.
  • Jeigu norite, kad kopūstų pyrago paviršius nebūtų labai apkepęs, prieš dedant jį į orkaitę, pridenkite kepimo popieriumi, o likus kokioms 15 – 20 minučių, kepimo popierių nuimkite. Kepame 50 min.
    Likusį apvirtą kopūstą galite panaudoti sriubai, arba patroškinti su ciberžole ir kmynais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 327kcal (16%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 23gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 75mgNatris: 386mgKalis: 1021mg (51%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 14g (56%)Vitaminas A: 9043µg (1130%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 103mg (129%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 200µg (267%)Kalcis: 128mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 129µg (65%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 64mg (17%)Fosforas: 246mg (35%)Selenas: 16µg (29%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!