Recepto autorė pataria valgyti su iceberg salotų lapais, paskanintais druska, citrinos sultimis ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Kopūstų kotletai – skamba neįspūdingai, bet ypatingai skanu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 220 g kopūsto
- 40 g žirnių miltų
- 25 g kiaušinio (1 vnt)
- 7 g lydyto sviesto
- 5 g kumino malto
- 3 g druskos
- 2 g pipirų
- 0.2 g kario miltelių (suteikia pikantišką aštrumą)
Paruošimas
- Burokine tarka susmulkiname kopūstą. Galima ir su pjaustykle smulkiai sukapoti. Jei yra galimybė, sutarkavę kopūstus, palaikykite sietelyje, kad nuvarvėtų sultys. Nebūtina, bet verta – bus paprastesnis kepimo procesas.
- Į kopūstą įmaišome miltus, kiaušinį ir prieskonius. Miltų berkite tiek, kad susidarytų riebios grietinės konsistencijos masė.
- Įkaitiname keptuvę, kabiname masę šlapių šaukštu (kad neliptų) ir kepame nedideliame kiekyje riebalų. Labai patogu kepti blynų keptuvėje, ją patepant tirpintu sviestu.
- Kopūstų kotletai ant nedidelės ugnies iškepa per 7-10 minučių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 320kcal (16%)Angliavandeniai: 40gBaltymai: 16gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 108mgNatris: 1322mgKalis: 802mg (40%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 589µg (74%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 81mg (101%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 174µg (232%)Kalcis: 167mg (21%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 281µg (141%)Geležis: 7mg (50%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 111mg (30%)Fosforas: 259mg (37%)Selenas: 11µg (20%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Vilija