
Greitai paruošiamos ir skanios salotos. Verta išmėginti.
Kopūstų salotos su česnaku ir mėtomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 450 g kopūsto
- 3 svogūnų pavasarinių, baltos dalies ir svogūnų laiškų
- 4 v. š. mėtų lapų
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus šalto spaudimo
- 3 v. š. citrinos sulčių šviežiai spaustų
- 1 skiltelė česnako
- 0,5 g jūros druskos
Paruošimas
- Susmulkinti kopūstą, svogūnus ir mėtas.
- Salotinėje sumaišyti išspaustą česnaką, druską, citrinos sultis, aliejų, įdėti mėtas su svogūnais ir gerai išmaišyti.
- Po to galima įdėti smulkintą kopūstą, bet ne viską iš karto. Geriausia įdėti po kelias saujas vienu metu ir gerai išmaišyti.
- Laikyti šaldytuve iki patiekimo. Šaldytuve salotas galima laikyti iki 48 val. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 332kcal (17%)Angliavandeniai: 35gBaltymai: 5gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 3gNatris: 166mgKalis: 836mg (42%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 16g (64%)Vitaminas A: 2647µg (331%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 154mg (193%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 99µg (132%)Kalcis: 153mg (19%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 78µg (39%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 55mg (15%)Fosforas: 115mg (16%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorius: totalsalads.com. Nuotraukos autorė: Giedrė Renevė