Norėdami išvengti didelių stiklainių atidarymo, kai reikia mažo produkto kiekio, svarainių sultis užšaldykite ledukų formelėse. Jos šiam receptui suteikia rūgštumo.
Kopūstų salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 200 g kopūsto
- 50 g morkos
- 50 g žirnelių
- 40 g špinatų gali būti ir šaldyti
- 1 v. š. svarainių sulčių
- persilado prieskonių pagal skonį
- provanso žolelių pagal skonį
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Susmulkiname kopūstą, morką, suberiame žirnelius, špinatus, įpilame svarainių sulčių.
- Salotas gardiname persiladu, provanso žolelėmis, druska.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 145kcal (7%)Angliavandeniai: 31gBaltymai: 7gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 163mgKalis: 1029mg (51%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 14734µg (1842%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 151mg (189%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 292µg (389%)Kalcis: 171mg (21%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 157µg (79%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 89mg (24%)Fosforas: 155mg (22%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Birutė Vitkauskienė