Labai paprastas naminis pesto per kelias minutes, kurį galėsite naudoti tiek su rytinėmis košėmis, tiek pagardą salotoms. Išbandykite.
Krapų ir petražolių naminis pesto
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 50 g krapų
- 50 g anakardžių riešutų arba saulėgražų
- 25 g petražolių
- 5 g alyvuogių aliejaus
- 1 skiltelė česnako
- 1 žiupsn. druskos
Paruošimas
- Visus ingredientus sudėti į smulkintuvą (blenderį) ir sumalti iki tyrelės.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 89kcal (4%)Angliavandeniai: 5gBaltymai: 3gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 22mgKalis: 209mg (10%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 1491µg (186%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 19mg (24%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 108µg (144%)Kalcis: 39mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 31µg (16%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 47mg (13%)Fosforas: 86mg (12%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Julija Ivanauskienė