Lašiša kaip aguona – sudėtinės dalys:
1 (60g) kiaušinis
Sūdyta lašiša
Agurkas
Juodosios alyvuogės
Lašiša kaip aguona – gaminimo žingsniai:

  1. Prieš virdami kiaušinius jų lukštus nuplauname tekančiu karštu vandeniu ir soda. Tada dedame kiaušinius į puodą su šaltu vandeniu, įberiame šiek tiek druskos ar įpilame šlakelį acto, kad skilus kiaušiniui jo turinys neištekėtų. Verdame 10 min. Kad trynys būtų minkštesnis bei malonesnės tekstūros, galime kiaušinius virti tik 3 minutes, o likusias 7 palikti juos tame pačiame karštame vandenyje.
  2. Sūdytą lašišą supjaustome pailgais gabaliukais ir lėkštėje sudėliojame aguoną.
  3. Supjaustome atvėsusį kiaušinį, agurką ir alyvuoges. Gražiai sudėliojame lėkštėje.

Nuotraukos ir recepto autorė – Raminta.