Moliūguose yra nemažas folio rūgšties kiekis, kuris yra pagrindinė maistinė medžiaga siekiant išvengti nervinių vamzdelių defektų.
Moliūgų pesto recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 25 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 81 kcal

Ingredientai
  

  • 0,5 sviestinio moliūgo ~ 400g
  • 2 v. š. kietojo sūrio ~15 g
  • 15 g graikinių riešutų tinka ir kiti jūsų mėgstami riešutai ar sėklos, kedrų pinijos ir pan.
  • 1 skiltelės česnako galima ir nedėti, jei nemėgstame ar norim švelnaus varianto

Paruošimas
 

  • Orkaitėje iškepame kubeliais supjaustytą moliūgą.
  • Kai vos vos suminkštėja, traukiame iš orkaitės. Saują pasiliekame pateikimui, o likusius – smulkiname.
  • Sutarkuojame sūrį.
  • Išspaudžiame česnaką.
  • Lengvai pakaitiname riešutus ar sėklas. Pastaruosius sutrupiname peiliu.
  • Gautą moliūgų tyrę, sumaišome su sūriu, spaustu česnaku bei 2/3 viso kiekio graikinių riešutų.
  • Likusiais riešutais pabarstome pesto viršų.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 81kcal (4%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 2gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 3mgNatris: 31mgKalis: 353mg (18%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 9995µg (1249%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 20mg (25%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 71mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 29µg (15%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 39mg (10%)Fosforas: 60mg (9%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Padažai, Užtepėlės
Dieta: Augalinis
Gaminimo būdas: Orkaitėje, Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!