Burokėliai – labai stiprus antioksidantas. Reguliariai vartojant šias daržoves, iš organizmo pasišalina šlakai ir toksinai.
Morkų, burokėlių bei kaliaropės salotos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 98 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g morkų
  • 80 g burokėlių
  • 70 g kaliaropės
  • citrinos sulčių pagal skonį
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Morkas, burokėlius bei kaliaropę sutarkuojame burokine tarka.
  • Tarkuotas daržoves suverčiame į dubenį ir pagardiname citrinos sultimis bei druska, gerai išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 98kcal (5%)Angliavandeniai: 23gBaltymai: 3gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 184mgKalis: 840mg (42%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 16759µg (2095%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 59mg (74%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 13µg (17%)Kalcis: 64mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 120µg (60%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 45mg (12%)Fosforas: 100mg (14%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Low Calorie
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!