Burokėliai – labai stiprus antioksidantas. Reguliariai vartojant šias daržoves, iš organizmo pasišalina šlakai ir toksinai.
Morkų, burokėlių bei kaliaropės salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g morkų
- 80 g burokėlių
- 70 g kaliaropės
- citrinos sulčių pagal skonį
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Morkas, burokėlius bei kaliaropę sutarkuojame burokine tarka.
- Tarkuotas daržoves suverčiame į dubenį ir pagardiname citrinos sultimis bei druska, gerai išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 98kcal (5%)Angliavandeniai: 23gBaltymai: 3gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 184mgKalis: 840mg (42%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 16759µg (2095%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 59mg (74%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 13µg (17%)Kalcis: 64mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 120µg (60%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 45mg (12%)Fosforas: 100mg (14%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė