Tiesiog nuostabios salotos. Pabandykite ir norėsite gaminti dar ne kartą.
Labai tiks ne tik prie patiekalų namuose, bet ir į pietų dėžutę. 
Morkų salotos su cukinija ir česnaku recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Garnyras, Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 101 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g morkų
  • 50 g cukinijos
  • 10 g saulėgrąžų daigų
  • 50 g graikiško jogurto
  • druskos, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Supjaustome arba sutarkuojame morkas ir cukiniją.
  • Susmulkiname česnaką.
  • Morkas sumaišome su graikišku jogurtu ir česnaku.
  • Ant viršaus dedame cukiniją ir saulėgrąžų daigelius

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 101kcal (5%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 7gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 0.1gPolinesotieji riebalai: 0.2gMononesotieji riebalai: 0.1gCholesterolis: 3mgNatris: 133mgKalis: 681mg (34%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 25161µg (3145%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 0.3µg (12%)Vitaminas C: 18mg (23%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 22µg (29%)Kalcis: 113mg (14%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 44µg (22%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 33mg (9%)Fosforas: 140mg (20%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Garnyras, Salotos
Dieta: Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Greta Jurgelėnė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!