Tinka ir sumuštiniams vietoje duonos. O su kuo jūs juos valgote? Išbandykite ir komentaruose parašykite ar patiko.
Morkų vafliai recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
53 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 275 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g morkų
  • 120 g kiaušinių 2 vnt
  • 50 g avižų miltų
  • 20 g svogūno
  • 2 skiltelės česnako
  • 0,5 g lydyto sviesto
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • čili pipirų pagal skonį

Padažas prie vaflių:

  • 30 g avokado
  • 15 g graikiško jogurto
  • 5 g mielių dribsnių

Paruošimas
 

  • Į virtuvinį kombainą sudedame morkas (žalias), pusę svogūno, česnaką – sutriname.
  • Į tešlą įmušame kiaušinius, išmaišome.
  • Gardiname druska, pipirais, čili pipirais, kad tešla būtų tinkama kepimui, dedame avižų miltų ir viską dar kartą išmaišome.
  • Kepame vaflinėje, patepus sviestu. Valgome su padažu.

Padažo paruošimas:

  • Šakute sutriname avokadą.
  • Į avokado masę dedame jogurtą ir mielių dribsnius.
  • Gerai išmaišome. Padažas paruoštas.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 275kcal (14%)Angliavandeniai: 31gBaltymai: 15gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 224mgNatris: 170mgKalis: 611mg (31%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 13068µg (1634%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 40mg (50%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 17µg (23%)Kalcis: 86mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 68µg (34%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 62mg (17%)Fosforas: 286mg (41%)Selenas: 28µg (51%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
1 1 vote
Patiko? Įvertinkite!