Jei mėgstate ir perkate rikotą – pabandykite pasigaminti jos namuose. Receptas nebus sudėtingas ir neprofesionalui.
Naminė rikota su braškėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4 iš 1 balso
Pasiruošimas 1 d
Gaminimas 5 min.
Iš viso 1 d 5 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 6 porcijos
Porcijoje 138 kcal

Ingredientai
  

  • 1 l kefyro
  • 200 g braškių
  • 2 v. š. kokoso pieno
  • 1 v. š. ispaninio šalavijo sėklų chia
  • 1 a. š. klevų sirupo

Paruošimas
 

  • Dienai paliekame kefyro pakelį šaldiklyje.
  • Vakare išimame, įdedame į merliuką.
  • Paliekame kambario temperatūroje nubėgti skysčiui.
  • Ryte į gautą masę įdedame ispaninio šalavijos sėklas, kokosų pieną, klevų sirupą.
  • Šalia dedame braškes.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 138kcal (7%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 6gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 21mgNatris: 88mgKalis: 73mg (4%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 347µg (43%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 20mg (25%)Vitaminas D: 67µg (1340%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 228mg (29%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 10µg (5%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 14mg (4%)Fosforas: 30mg (4%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Augalinis
Gaminimo būdas: Šaldiklyje, Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Birutė Vitkauskienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!