Jei mėgstate ir perkate rikotą – pabandykite pasigaminti jos namuose. Receptas nebus sudėtingas ir neprofesionalui.
Naminė rikota su braškėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 1 l kefyro
- 200 g braškių
- 2 v. š. kokoso pieno
- 1 v. š. ispaninio šalavijo sėklų chia
- 1 a. š. klevų sirupo
Paruošimas
- Dienai paliekame kefyro pakelį šaldiklyje.
- Vakare išimame, įdedame į merliuką.
- Paliekame kambario temperatūroje nubėgti skysčiui.
- Ryte į gautą masę įdedame ispaninio šalavijos sėklas, kokosų pieną, klevų sirupą.
- Šalia dedame braškes.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 138kcal (7%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 6gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 21mgNatris: 88mgKalis: 73mg (4%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 347µg (43%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 20mg (25%)Vitaminas D: 67µg (1340%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 228mg (29%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 10µg (5%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 14mg (4%)Fosforas: 30mg (4%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Birutė Vitkauskienė