Naminiai falafeliai su tadziki padažu. Puikiai tinka ne tik namuose valgyti, bet ir į pikniką pasiimti. Dingsta akimirksniu.
Naminiai avinžirnių falafeliai su tadziki padažu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 3 val. 20 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 50 min.
Kategorija Pagrindinis patiekalas, Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2
Porcijoje 237 kcal

Ingredientai
  

  • 1 stiklinės mirkytų avinžirnių
  • 1/2 stiklinės virtų avinžirnių
  • 1 morkos
  • 1 svogūno
  • 2 sklt. česnako
  • 1 kiaušinio
  • saujelė petražolių
  • saujelė svogūnų laiškų
  • 2 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus

Tadziki padažui reikės:

  • 1 agurko
  • 1 sklt. česnako
  • 2 v.š. jogurto, natūralaus be priedų
  • 1 v.š. grietinės
  • saujelė krapų
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Avinžirnių dalį mirkome bent 3 valandas, kitą dalį jų paverdame 20 minučių.
  • Abi dalis avinžirnių sutriname trintuvu, morką smulkiai sutarkuojame, svogūną smulkiai supjaustome.
  • Česnaką smulkiai sutraiškome. Įmušame kiaušinį, sudedame prieskonius.
  • Viską sumaišome į vientisą masę ir suformuojame rutuliukus.
  • Juos aptepame alyvuogių aliejumi.
  • Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
  • Paruošiame Tadziki padažą: sutarkuojame agurką, įspaudžiame česnako, dedame jogurtą, grietinę ir prieskonius. Viską išmaišome.
  • Patiekiame su mėgstamomis daržovėmis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 237kcal (12%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 12gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 86mgNatris: 425mgKalis: 528mg (26%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 5344µg (668%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.3µg (12%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas D: 0.4µg (8%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 14µg (19%)Kalcis: 113mg (14%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 69µg (35%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 58mg (15%)Fosforas: 211mg (30%)Selenas: 11µg (20%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pagrindinis patiekalas, Pietums
Dieta: Vegetariškas
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Sabina Satė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!