
Puikus pagardas prie makaronų, į košę, ant pilno grūdo duonos, ar tiesiog kabinti daržovių lazdelėmis. Vitaminų porcija garantuota. Kadangi morkose gausu ne tik skaidulų, bet jos yra ir turtingiausias augalinis alfa ir beta karotino šaltinis, šie karotinoidai, organizme virsta vitaminu A.
Naminis keptų morkų ir anakardžių pesto padažas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 3 morkų
- saujos anakardžių riešutų
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 2 v.š. kietojo sūrio
- 3 skiltelių česnako
- druskos pagal skonį
- čili dribsnių pagal skonį
Paruošimas
- Morkas supjaustome per puse išilgai.
- Pagardiname druska, apšlakstome alyvuogių aliejumi.
- Sudedame į kepimo skardą, kepame 8 minutes, 180C orkaitėje (morkos lieka dar kietos, bet toks pakepimas suteikia joms išskirtinį skonį).
- Anakardžių riešutus lengvai apkepiname keptuvėje.
- Visas sudedamąsias dalis susmulkiname smulkintuvu su S formos peiliais.
- Padažo tirštumą reguliuojame alyvuogių aliejumi.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 85kcal (4%)Angliavandeniai: 4gBaltymai: 1gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 2mgNatris: 35mgKalis: 104mg (5%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 3840µg (480%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 22mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 5µg (3%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 14mg (4%)Fosforas: 40mg (6%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Maseviečienė
Negi niekas nebandėte? Juk taip gardžiai skamba. Ką tik pasigaminau bazilikų-lazdyno riešutų pesto, bet sekantis tikrai bus šitas.