Puikus pagardas prie makaronų, į košę, ant pilno grūdo duonos, ar tiesiog kabinti daržovių lazdelėmis.
Vitaminų porcija garantuota.  Kadangi morkose gausu ne tik  skaidulų, bet jos yra ir turtingiausias augalinis alfa ir beta karotino šaltinis, šie karotinoidai, organizme virsta vitaminu A.
Naminis keptų morkų ir anakardžių pesto padažas recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 20 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 8 porcijos
Porcijoje 85 kcal

Ingredientai
  

  • 3 morkų
  • saujos anakardžių riešutų
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • 2 v.š. kietojo sūrio 
  • 3 skiltelių česnako 
  • druskos pagal skonį
  • čili dribsnių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Morkas supjaustome per puse išilgai.
  • Pagardiname druska, apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  • Sudedame į kepimo skardą, kepame 8 minutes, 180C orkaitėje (morkos lieka dar kietos, bet toks pakepimas suteikia joms išskirtinį skonį).
  • Anakardžių riešutus lengvai apkepiname keptuvėje.
  • Visas sudedamąsias dalis susmulkiname smulkintuvu su S formos peiliais.
  • Padažo tirštumą reguliuojame alyvuogių aliejumi.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 85kcal (4%)Angliavandeniai: 4gBaltymai: 1gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 2mgNatris: 35mgKalis: 104mg (5%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 3840µg (480%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 22mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 5µg (3%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 14mg (4%)Fosforas: 40mg (6%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Padažai, Užtepėlės
Dieta: Vegan, Augalinis
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Maseviečienė
3.3 4 votes
Patiko? Įvertinkite!