Naminis majonezas - puikus ir skanus padažas prie kiaušinių ar daržovių. Pridėjus kelias prieskonines žoleles išgaunamas vis kitas skonis.Foto - Donata Vaišnoraitė
Naminis majonezas recepto įvertinimas. Išbandei? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Kategorija Padažai

Ingredientai
  

  • 2 kiaušinių tryniai
  • 0.35 l saulėgrąžų aliejaus
  • 1/3 tsp garstyčių
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek maltų baltų pipirų
  • 5 ml citrinų arba žaliųjų citrinų sulčių.

Paruošimas
 

  • Į dubenėlį sudėkite kiaušinių trynius, garstyčias, druską bei pipirus ir plakite, kol masė taps vientisa.
  • Į kiaušinio trynio masę lašindami įmaišykite maždaug du trečdalius aliejaus, maišydami supilkite nedidele srovele.
  • Intensyviai plakite plakikliu, tol kol majonezas pasidarys vientisos kreminės konsistencijos.
  • Jei norite, kad emulsija būtų stabili, baigdami gaminti majonezą galite įmaišyti dar 2 valgomuosius šaukštus šilto vandens. Tokį majonezą šaldytuve galima laikyti 2-3 dienas.
  • Vaida Kurpienė rekomenduoja į majonezą, prieš patiekiant, pasirinktinai įdėti: – krapų, – įvairių žolelių, – smulkiai kapotos ančiuvių filė, – garstyčių, – smulkiai supjaustytų raugintų agurkų, – labai smulkiai supjaustytų baltųjų svogūnų.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Serving: 266g

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Padažai
Dieta: Be glitimo
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!