Plekšnė – daugiausia jodo turinti žuvis. Išskyrus jūros dumblius, nėra kito maisto produkto, kuriame būtų toks didelis jodo kiekis. Retas iš mūsų gauna pakankamai jodo, o jis būtinas normaliai skydliaukės veiklai palaikyti. Jei skydliaukės veikla sutrinka, jau lauk bėdų: nuo blogos nuotaikos iki prastos talijos.
Orkaitėje kepta plekšnė su kokoso gėrimu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 400 g plekšnės
- 200 ml kokosų gėrimo
- 1 vnt. svogūno
- 1 vnt. čili pipiro
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 v.š. žaliosios citrinos sulčių
- 2 skiltelių česnako
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Plekšnę kruopščiai nuplauname ir nusausiname.
- Žuvį pagardiname prieskoniais ir dedame įkepimo indą.
- Ją apibarstome smulkintu svogūnu, česnaku ir čili pipirais.
- Viską apšlakstome aliejumi ir žaliosios citrinos sultimis.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame apie 20 minučių.
- Po to pilame kokoso gėrimo ir kepame dar 5-10 minučių (priklausomai nuo žuvies dydžio)
- Iškepus, odą lengvai nulupame ir skanaujame su kepimo inde esančiu aromatingu padažu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 344kcal (17%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 36gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 144mgNatris: 255mgKalis: 818mg (41%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 220µg (28%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 40mg (50%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 80mg (10%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 44µg (22%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 53mg (14%)Fosforas: 375mg (54%)Selenas: 65µg (118%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Sabina Sate