Skumbrėse esančios riebalų rūgštys pagerina kraujotaką kapiliaruose, sumažina kraujo krešulių susidarymo riziką, stiprina kraujagyslių sienas ir suteikia jiems papildomą elastingumą. 
Orkaitėje kepta skumbrė recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 2 val. 30 min.
Iš viso 2 val. 35 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 267 kcal

Ingredientai
  

  • 1 skumbrės
  • kelių svogūnų nedidelių
  • kelių morkų nedidelių
  • 1 citrinos
  • lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus, šiek tiek
  • česnako pagal skonį
  • citrinos sulčių pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • persilado prieskonių pagal skonį

Salotoms:

  • 1 agurko
  • kelių salotų lapų
  • kelių ridikėlių
  • svogūnų laiškų šiek tiek
  • krapų pagal skonį
  • citrinos sulčių pagal skonį
  • alyvuogių aliejaus pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Skumbrę įtriname druska, pipirais, išspaustu česnaku, apšlakstome citrinos sultimis.
  • Apie valandą marinuojame.
  • Supjaustome pusžiedžiais svogūnus, sutarkuojame morką.
  • Pakepiname morkas ir svogūnus ant alyvuogių aliejaus, kol daržovės suminkštės.
  • Įdedame druskos, pipirų, persilado prieskonių.
  • Daržovėms truputį atvėsus, prikemšame jų į skumbrę.
  • Į kepimo indą pripjaustome svogūnų (pusžiedžiais), sudedame skumbrę, pridedame citrinų griežinėlių, uždedame lydyto sviesto.
  • Uždengiame indą su folija, kepame 30 min 180 laipsnių orkaitėje, paskui foliją nuimame ir kepame dar apie 30 min.
  • Salotoms viską supjausčiau, sudėjau druską, pipirus, alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir išmaišiau.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 267kcal (13%)Angliavandeniai: 23gBaltymai: 20gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 1gCholesterolis: 45mgNatris: 180mgKalis: 999mg (50%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 12323µg (1540%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 4µg (160%)Vitaminas C: 53mg (66%)Vitaminas D: 8µg (160%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 72µg (96%)Kalcis: 110mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 113µg (57%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 64mg (17%)Fosforas: 196mg (28%)Selenas: 32µg (58%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Augalinis
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Laura ZG
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!