Labai skanus ir pigus patiekalas visai šeimai. 5 min. paruošimui ir vos 20 min. kepimui, o patiekalo kaina… juokinga. Tiesą sakant, anksčiau niekad neskaičiuodavau, kiek kainuoja patiekalas, kai gaminu namie. Bet štai jau trečią kartą paskaičiuoju. Ir akivaizdu, kad jei planuoji ir gerai pagalvoji – galima ir vertingai valgyti, ir sutaupyti. Gaminau mažoje keraminėje formoje vienam kartui. Tą rekomenduočiau ir jums daryti, nes tada pomidorų sultys išbėga ir vištienos krūtinėlė jose troškinasi, tad išlieka minkšta ir sultinga.
Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė su pomidorais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
54 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 191 kcal

Ingredientai
  

  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 250 g vyšninių pomidorų
  • 1 pomidoro, didelio, naudojau kumato
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro
  • 4 skiltelių česnako
  • druskos, pagal skonį
  • Provanso žolelių, pagal skonį
  • raudonosios saldžiosios paprikos miltelių, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Kumato pomidorą supjaustome riekėmis ir išklojame keraminės formos apačią.
  • Česnaką sutriname, tada sumaišome su aliejumi ir druska bei ištepame krūtinėlę, kad neišsausėtų, pabarstome Provanso žolelėmis ir paprikos milteliais. Jei kepsite šlauneles ar blauzdeles su oda – aliejaus nereikia, pakaks riebalų iš odelės. Pomidorų niekuo negardinau, kepant nuo vištienos didelė dalis prieskonių persikėlė į pomidorus.
  • Vištieną sudedame ant pomidoro riekelių. Krūtinėlės nepjausčiau, nes didelis gabalas sultingesnis išlieka.
  • Ant viršaus sudedame vyšninius pomidorus. Tik būtinai juos perpjaukite ar bent šakute pomidoriukus subadykite. Aš to nepadariau, todėl sproginėjo ir po kepimo stipriai valyti orkaitę reikėjo. Tai jūs iš mano klaidų pasimokykite ir jų išvenkite! Beje, galite naudoti ir vienos rūšies pomidorus, didelius ar mažus. Juos suberkite ant viršaus. Pomidorai ir yra tas slaptas ingredientas, kad vištiena nebūtų sausa.
  • Įkaitiname orkaitę iki 200 °C ir kepame 20 minučių. Viskas! Traukiam ir skaniai ragaujame.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 191kcal (10%)Angliavandeniai: 4gBaltymai: 27gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 80mgNatris: 163mgKalis: 625mg (31%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 601µg (75%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.3µg (12%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 9µg (12%)Kalcis: 24mg (3%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 14µg (7%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 287mg (41%)Selenas: 41µg (75%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Be pieno produktų
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
3.8 9 votes
Patiko? Įvertinkite!