Taip paruošta cukinija, po traškia plutele būna minkšta minkšta, tačiau nesusmegusi. Labai skanu. Išbandykite!
Orkaitėje kepti cukinijų piršteliai su natūraliu jogurtu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 1 cukinijos (vidutinės)
- 2 kiaušinių
- 40 g migdolų miltų
- 40 g natūralaus jogurto
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
- ciberžolės pagal skonį
Paruošimas
- Nulupame ir supjaustome cukiniją pailgais gabaliukais
- Išplakame kiaušinį. Dedame druskos, pipirų ir gausiai ciberžolės (galima gaminti ir su saldžiąja paprika ar kitais spalvotais prieskoniais)
- Apvoliojame cukinijos gabaliukus plakinyje. Galima atidžiai kiekvieną apvolioti arba kaip dariau aš – tiesiog sumesti visus į dubenį)
- Apvoliojame (kiekvieną atskirai) migdolų miltuose
- Kepame apie 30-35 minutes iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Cukinijos plutelė turi būti paskrudusi ir traški, bet nesudegusi.
- Ragauti su natūraliu jogurtu ar kitu mėgstamu padažu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 205kcal (10%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 12gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 166mgNatris: 99mgKalis: 348mg (17%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 454µg (57%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 0.5µg (20%)Vitaminas C: 18mg (23%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 107mg (13%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 46µg (23%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 25mg (7%)Fosforas: 143mg (20%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Vaida Kurpienė