Taip paruošta cukinija, po traškia plutele būna minkšta minkšta, tačiau nesusmegusi. Labai skanu. Išbandykite!
Orkaitėje kepti cukinijų piršteliai su natūraliu jogurtu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 35 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2
Porcijoje 205 kcal

Ingredientai
  

  • 1 cukinijos (vidutinės)
  • 2 kiaušinių
  • 40 g migdolų miltų
  • 40 g natūralaus jogurto
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį
  • ciberžolės pagal skonį

Paruošimas
 

  • Nulupame ir supjaustome cukiniją pailgais gabaliukais
  • Išplakame kiaušinį. Dedame druskos, pipirų ir gausiai ciberžolės (galima gaminti ir su saldžiąja paprika ar kitais spalvotais prieskoniais)
  • Apvoliojame cukinijos gabaliukus plakinyje. Galima atidžiai kiekvieną apvolioti arba kaip dariau aš – tiesiog sumesti visus į dubenį)
  • Apvoliojame (kiekvieną atskirai) migdolų miltuose
  • Kepame apie 30-35 minutes iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Cukinijos plutelė turi būti paskrudusi ir traški, bet nesudegusi.
  • Ragauti su natūraliu jogurtu ar kitu mėgstamu padažu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 205kcal (10%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 12gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 166mgNatris: 99mgKalis: 348mg (17%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 454µg (57%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 0.5µg (20%)Vitaminas C: 18mg (23%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 107mg (13%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 46µg (23%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 25mg (7%)Fosforas: 143mg (20%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Vaida Kurpienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!