
Avinžirniai, kaip ir kitos ankštinės daržovės yra sudėtiniai angliavandeniai, kuriuos organizmas virškina lėtai ir gali panaudoti energijos poreikiams. Krakmolas, esantis avinžirniuose yra virškinamas ilgiau, sudėtingesniais procesais, tad suteikia gerokai ilgesnį sotumo jausmą, bei padeda išvengti didelių cukraus kiekio kraujyje šuolių.
Orkaitėje kepti falafeliai su burokėliais ir jogurto padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
Falafeliams:
- 200 g avinžirnių virtų
- 1 burokėlio virto
- 1 svogūno
- 3 v.š. avinžirnių miltų
- 2 skiltelių česnako
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- kalendros, džiovintos, pagal skonį
- kumino pagal skonį
- kajeno pipirų pagal skonį
Padažui:
- 100 g graikiško jogurto
- 100 g grietinės
- saujos krapų
- saujos svogūnų laiškų
- 2 skiltelių česnako
- šlakelio citrinos sulčių
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
Falafeliai:
- Avinžirnius, burokėlį, svogūną, česnaką sudedame į trintuvą ir sutriname.
- Į masę sudedame miltus ir prieskonius.
- Viską gerai išmaišome.
- Rankomis formuojame kepsnelius ir kepame 180 °C orkaitėje apie 30 min. Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje, tik laikas bus trumpesnis.
Padažas:
- Svogūnų laiškus ir krapus susmulkiname.
- Sudedame į jogurto ir grietinės mišinį.
- Įspaudžiame česnaką ir citrinos sultis.
- Pagardiname prieskoniais ir viską išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 270kcal (14%)Angliavandeniai: 35gBaltymai: 13gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 19mgNatris: 121mgKalis: 621mg (31%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 345µg (43%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 9mg (11%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 139mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 222µg (111%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 71mg (19%)Fosforas: 261mg (37%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta Tenenis