Karališka daržovė smidrai (šparagai), tad karališka ir vakarienė. Pamėginkite.
Orkaitėje kepti smidrai su migdolų ir pistacijų riešutais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 250 g šparagų smidrų
- 15 g migdolų riešutų
- 15 g pistacijų riešutų
- 5 g lydyto sviesto
- 1 žiupsneliai druskos
- pipirų pagal skonį
- kietojo sūrio pabarstymui
Paruošimas
- Šparagus (smidrus) sudėti į kepimo formą, aptepti lydytu sviestu, pabarstyti druska, pipirais. Pašauti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 min.
- Kol kepa šparagai, riešutus pasmulkiname peiliu ir lengvai pakepame ant keptuvės.
- Ištrauktus šparagus iš orkaitės, apibarstome kepintais riešutais ir tarkuotu kietuoju sūriu. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 257kcal (13%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 12gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 11mgNatris: 80mgKalis: 765mg (38%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 2077µg (260%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas E: 7mg (58%)Vitaminas K: 104µg (139%)Kalcis: 115mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 145µg (73%)Geležis: 7mg (50%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 93mg (25%)Fosforas: 276mg (39%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauką atsiuntė Sabina Šatė.