Pankolis… Daržovė kuri turi mažai gerbėjų, bet aš ją tiesiog dievinu Ją galima virti, kepti ar tiesiog valgyti termiškai neapdorotą. 
Pankolio salotos su svogūnų laiškais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 104 kcal

Ingredientai
  

  • 300 g pankolio
  • 10 g svogūnų laiškų
  • 10 g mėlynojo svogūno
  • 1 v.š. citrinų sulčių
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Pankolį supjaustome šiaudeliais.
  • Gardiname druska, pipirais, citrinos sultimis bei gerai išmasažuojame rankomis. 
  • Paliekame marinuotis ~10 minučių.
  • Prieš valgant pabarstome pjaustytais svogunėlių laiškais ir svogūnų žiedais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 104kcal (5%)Angliavandeniai: 25gBaltymai: 4gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 0.3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 0.2gNatris: 197mgKalis: 1301mg (65%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 503µg (63%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 44mg (55%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 209µg (279%)Kalcis: 158mg (20%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 92µg (46%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 55mg (15%)Fosforas: 158mg (23%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!