Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius

Maža porcija

Vidutinė porcija

Didelė porcija

Produktai-sudėtinės dalys

Svoris

Svoris

Svoris

Perlinės kruopos 40 55 70
Alyvuogių aliejus 10 12 15
Cukinija 50 70 100
Čiobrelio žolelė 0,5 0,5 1
Česnakas 5 5 7,5
Druska 0,5 0,5 1
Kmynai 0,5 1 1
Kcal porcijai: 114 141,77 179
Baltymai 1,6 2,3 3
Angliavandeniai 13,1 18,1 23,3
Riebalai 10 12 15

Perlinė košė – gaminimo žingsniai:
1. Sutarkuojame cukiniją ir sudedame į dubenį.
2. Cukiniją apibarstome čiobreliais, kmynais, česnaku ir šliūkštelėjame aliejaus. Gerai išmaišome ir paliekame pastovėti 15-60 min.
3. Praėjus norodytam laikui, dubenio turinį suverčiame į keptuvę ir pakepame.
4. Pakepus cukinijai, į keptuvę suverčiame perlinių kruopų košę ir viską gerai išmaišome.
Skanaus linki recepto autorė – Jurga K.