Labai greitai paruošiami ir skanūs pietūs. Išbandykite ir pasidalinkite rezultatu.
Pilno grūdo kietųjų kviečių makaronai su Portabelo grybais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 316 kcal

Ingredientai
  

  • 170 g kietųjų kviečių makaronų pilno grūdo
  • 50 g Portabelo grybų arba pievagrybių
  • 50 ml migdolų pieno
  • 20 g poro
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 žiupsn. druskos
  • 1 žiupsn. ciberžolės
  • 0,2 g pipirų

Paruošimas
 

  • Užkaičiame makaronus. Verdame pagal instrukciją, galima ir 1 min. mažiau, negu nurodytas laikas.
  • Kol verda makaronai, ant lydyto sviesto apkepiname porą, česnaką, Portabelo grybą arba pievagrybius.
  • Baigiant kepti supilame 50 ml migdolų pieno, sudedame jau išvirtus makaronus, druską ir pipirus, ciberžolę, lengvai pamaišius dedame į lėkštę. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 316kcal (16%)Angliavandeniai: 67gBaltymai: 13gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 63mgKalis: 292mg (15%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 167µg (21%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 75mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 62µg (31%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 3mg (150%)Magnis: 124mg (33%)Fosforas: 246mg (35%)Selenas: 67µg (122%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!