Ar jau išbandėte plačiakakčio šonkauliukus su daržovėmis? Pasigaminkite ir pasidalinkite rezultatu.
Plačiakakčio šonkauliukai su keptomis morkytėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 1 hour
Gaminimas 1 hour
Iš viso 2 val.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 406 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g plačiakakčio šoninės su kaulu
  • 10 g krapų
  • 10 g petražolių
  • 20 ml alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • 5 g čiobrelių šviežių

Daržovėms:

  • 100 g mėlynojo svogūno
  • 100 g morkų
  • 50 g obuolio
  • 50 g pomidoriukų mažų
  • 10 g sorų kruopų traškėsių
  • 10 g grikių keptų
  • druskos pagal skonį

Padažui:

  • 500 g vandens
  • 200 g plačiakakčio gabalėlių
  • 50 g sojos padažo
  • 50 g sviesto
  • 20 g citrinos sulčių

Paruošimas
 

  • Supjaustykite plačiakakčio šonus porcijomis: 2-3 kaulai – 1 porcijai, ir užmarinuokite su puse smulkintų žalumynų bei alyvuogių aliejumi. Žuvis marinuojama prieš kepimą apie 1 valandą.
  • Užmarinuotus plačiakakčio gabalėlius kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki +200 C temperatūros, apie 10 – 15 minučių. Iškeptus šonkauliukus pasūdykite.
  • Morkas, pomidorus ir svogūnus kepkite nevalytus orkaitėje apie 15-20 minučių +200C temperatūroje. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir likusiais smulkintais žalumynais. 
  • Iškeptą morką perpjaukite pusiau, vieną pusę sutrinkite į tyrę ir ją uždėkite ant kitos morkos pusės. Ant viršaus pabarstykite sorų traškėsių.
  • Iškeptus pomidorus paskaninkite keptais grikiais ir druska. Druska paskaninkite ir visas kitas daržoves.
  • Obuolį tiekite šviežią, kai paruošite daržoves ir žuvį.

Padažui:

  • Kaulus ir žuvies gabalėlius užpilkite šaltu vandeniu ir virkite apie 1 valandą, po to perkoškite.
  • Į žuvies sultinį supilkite sojos padažą ir citrinos sultis. Nugarinkite iki 20 proc. tūrio, nuolat maišydami sudėkite šaltą sviestą ir jį ištirpdykite.
  • Patiekalą gražiai išdėliokite lėkštėje. Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 406kcal (20%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 29gRiebalai: 26gSočiosios riebalų rūgštys: 11gCholesterolis: 113mgNatris: 1168mgKalis: 730mg (37%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 6761µg (845%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 22mg (28%)Vitaminas D: 19µg (380%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 67µg (89%)Kalcis: 80mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 57µg (29%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 73mg (19%)Fosforas: 462mg (66%)Selenas: 37µg (67%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto autorius: lietuviškos istorinės virtuvės šefas, restorano „Ertlio namas“ įkūrėjas Tomas Rimydis
EJRZF logotipas
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!