Kuo įvairesnių spalvų maistą valgome, tuo daugiau skirtingų vitaminų ir maisto medžiagų gauname. Raudoni pomidorai savyje turi labai daug likopeno.
Pomidorų salotos su petražolėm, baziliku ir aštriu padažu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Padažai, Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1
Porcijoje 190 kcal

Ingredientai
  

  • 4 pomidorų (vidutinių)
  • saujelė bazilikų
  • saujelė petražolių
  • 2 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 2 a.š. dižono garstyčių
  • 2 a.š. raudono vyno acto
  • 1 a.š. medaus
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Pomidorus nuplauname, supjaustom skiltelėmis ar stambesniais gabalais.
  • Padažui į smulkintuvą sumetame: 2-3 pomidorų skilteles (nulupam odą), dižono garstyčias, al. aliejų, raudono vyno actą, medaus, druskos ir pipirų.
  • Viską sutriname. Padažą pilame ant pomidorų.
  • Ant viršaus dedame dar šiek tiek pipirų, truputį druskytės, ir sauja žalumynų (bazilikai, petražolės ar kt.)

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 190kcal (10%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 5gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gNatris: 175mgKalis: 1201mg (60%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 19g (76%)Vitaminas A: 4296µg (537%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas C: 69mg (86%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 69µg (92%)Kalcis: 62mg (8%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 78µg (39%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 61mg (16%)Fosforas: 132mg (19%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Padažai, Salotos
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Deimantė Kaminskaitė-Danilovienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!