Pupelės, yra ne tik puikus baltymų šaltinis, jose gausu ir organizmui būtinų skaidulų, kitų vertingų medžiagų. Jose mažai riebalų. – 100 g pupelių yra vos 2g riebalų, kai baltymų yra apie 20 g, nemažai yra ir angliavandenių, tik nepaprastųjų, bet sudėtinių, kurie įsisavinami lėtai, todėl išlieka sotumo jausmas.
Pupelių troškinys su morkomis, kukurūzais ir kokosų kremu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 12 val. 30 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 340 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g pupelių mirkytų per naktį
  • 2 morkų
  • 100 ml kokosų kremo
  • 90 g kukurūzų
  • 80 g šparaginių pupelių
  • 1 svogūno
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • kario pagal skonį
  • čili pipiro pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Mirkytas pupeles išverdame.
  • Daržoves susmulkiname ir pakepiname ant alyvuogių aliejaus.
  • Išvirtas pupeles ir kepintas daržoves sudedame į puodą.
  • Viską užpilame kokosų kremu, pagardiname prieskoniais.
  • Viską patroškiname keletą minučių.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 340kcal (17%)Angliavandeniai: 40gBaltymai: 12gRiebalai: 18gSočiosios riebalų rūgštys: 11gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 98mgKalis: 1260mg (63%)Skaidulos: 13g (37%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 10397µg (1300%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 21mg (26%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 367µg (489%)Kalcis: 171mg (21%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 313µg (157%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 97mg (26%)Fosforas: 223mg (32%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Vegan, Augalinis
Gaminimo būdas: Troškinta
Recepto ir nuotraukos autorė Gitana Cibiriene
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!