Moliūgų salotos – sudėtinės dalys:
200 g  burokėlių (šviežių)
200 g moliūgo (arba cukinijos)
25 g poro gumbo
25 g džiovintų jūros žolių (dumblių)
10 g juodųjų ir baltųjų sezamo sėklų
10 g šviežiai spaustų citrinos sulčių
Druskos (pagal skonį)
Padažui:
Citrinos sultys, miso pasta (jei turite), šalto spaudimo aliejus, tarkuota imbiero šaknis, kajeno ar čili pipirų žiupsnelis.
Moliūgų salotos – gaminimo žingsniai
1. Jūros žoles užmerkiame šiltame vandenyje ir laikome 10-15 minučių.
2. Burokėlį, moliūgą (cukiniją) ir porą sutarkuojame plonomis juostelėmis.
3. Išspaudžiame porą šaukštų citrinos sulčių ir jomis pašlakstome sutarkuotas daržoves. Taip pat jas pabarstome druska ir palaikome, kad suminkštėtų.
4. Kai jūros žolės suminkštėja dedame viską į lėkštę, ant viršaus pilame padažą ir sezamo sėklas.

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!