Salotos – greitas ir sveikas maistas. Savo derinius galima susidėlioti greitai, o svarbiausia, pakeiti vieną sudėtinę dalį ar padažą ir jau kitas skonis gaunasi.
Salotos su krevetėmis ir pomidorais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
53 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 296 kcal

Ingredientai
  

  • 250 g salotų lapų įvairių
  • 100 g krevečių
  • 50 g vyšninių pomidorų
  • 50 g avokado
  • 1 a. š. lydyto sviesto
  • 1 a. š. kieto sūrio tarkuoto
  • 1 a. š. balzamiko pastos tiršto balzamiko padažo
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Krevetes apkepame ant sviesto 2 – 3 min.
  • Suplėšome salotų lapus, supjaustome pomidorus ir avokadą, viską sudedame į vieną indą.
  • Ant paruoštų salotų bei pomidorų, į tą patį indą, dedame pakeptas krevetes.
  • Viską skaniname prieskoniais, balzaminiu actu, sūriu. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 296kcal (15%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 26gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 268mgNatris: 908mgKalis: 1059mg (53%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 22389µg (2799%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 26mg (33%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 271µg (361%)Kalcis: 263mg (33%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 397µg (199%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 88mg (23%)Fosforas: 333mg (48%)Selenas: 49µg (89%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Šviežia
Recepto autorė: Agnė Grigaliūnienė. Nuotraukos autorė: Asta Augutienė‎
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!