Persimonuose daug tirpių skaidulų. Pastarosios gerina žarnyno mikrobiotą, o su tuo tampriai susijęs imunitetas, svoris, geras cholesterolio lygis ir net nuotaika.
Salotos su persimonais, gražgarstėmis ir Feta sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 90 g persimono
- 50 g špinatų
- 50 g gražgarsčių
- 20 g Feta sūrio
- 10 g kietojo sūrio
- 5 g Pesto
- 5 g moliūgų sėklų
- 5 g saulėgrąžų
- 5 g balzaminio acto
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Pesimoną suplaustome riekelėmis.
- Žalumynus suplėšome.
- Į lėkštę dedame žalumynus, persimonus, beriame kietajį ir Feta sūrį, sėklas, pipirus ir užpilame balzaminio acto.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 302kcal (15%)Angliavandeniai: 38gBaltymai: 11gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 26mgNatris: 393mgKalis: 842mg (42%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 6132µg (767%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 81mg (101%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 297µg (396%)Kalcis: 319mg (40%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 167µg (84%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 115mg (31%)Fosforas: 272mg (39%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta