Toks silkės sumuštinis tinka ir kiekvienos dienos užkandžiui, ir artėjančių švenčių stalui. Jokio majonezo, o ir duonos – nereikės!
Silkės sumuštinis su bulve ir ypatingu padažu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.513 balsų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums, Sumuštiniai, Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2
Porcijoje 297 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g Matjes silkės
  • 2 bulvių vidutinių
  • 1 raudonojo svogūno
  • 30 g grietinės 25% riebumo
  • 5 g krapų
  • 1 a.š. dižono garstyčių
  • žiupsnelis druskos jei naudojama Matjes silkė mažai sūdyta

Paruošimas
 

  • Nulupame ir išverdame (svarbu nepervirti) arba orkaitėje iškepame bulves. Supjaustome jas riekelėmis.
  • Pjaustome Matjes silkę gabalėliais. (Jei silkė šaldyta prieš tai atitirpiname)
  • Nulupame ir supjaustome svogūną: pusę riekelėmis, pusę susmulkiname padažui.
  • Padažui: indelyje sumaišome grietinę, garstyčias, dalį susmulkintų svogūnų bei krapų. Užberiame žiupsnelį druskos jei silkė mažai sūdyta.
  • Sluoksniuojame sumuštinį: geltona bulvė (galime keisti orkaitėje keptu burokėliu, agurko ar cukinijos), padažas, svogūnas, silkės gabalėliai.
  • Papuošiame krapais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 297kcal (15%)Angliavandeniai: 43gBaltymai: 14gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 39mgNatris: 113mgKalis: 1181mg (59%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 340µg (43%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 7µg (280%)Vitaminas C: 49mg (61%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 89mg (11%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 54µg (27%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.5mg (25%)Magnis: 75mg (20%)Fosforas: 271mg (39%)Selenas: 21µg (38%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sumuštiniai, Užkandžiai
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė: Vaida Kurpienė
4.6 8 votes
Patiko? Įvertinkite!